Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.08.29

Omega: Léna

Az Omega együttes több mint 50 éves karrierje során számtalan slágerrel örvendeztetett meg minket, és rengeteg egyéb sikerük mellett a Léna című dalukat biztosan te is jól ismered.Azonban azt, hogy kicsoda is valójában a címben szerepl? név tulajdonosa, már nem biztos, hogy tudod. Ám ennek ezennel vége, hiszen mi most eláruljuk neked!

A dalban szerepl? hölgy, Léna tényleg egy létez? személy, egészen pontosan Vas Zoltán egykori pártpolitikus unokája, számos magyar zenész múzsája, aki a hatvanas-hetvenes években a budapesti fiatal elit és a beat közeg egyik közismert, vonzó alakja volt.

Gyakran fordult meg az akkori híres klubokban zenészek társaságában, majd nem sokkal kés?bb a nemrégiben elhunyt Somló Tamás els? felesége lett. Házasságuk az LGT korai éveiig tartott, hiszen ahogyan a híres dal is tartja, "Varsóban elveszett a Somló", azaz a lengyel turné kell?s közepén megismerkedett egy ottani lánnyal, ezért elvált magyar feleségét?l, aki ezután is a művészvilág pezsg? életének aktív részese maradt.

?s hogy kinek jutott eszébe papírra vetni Léna nevét? Nem fogod kitalálni.

Bár 25 évig titokban tartották, ezért sokan a mai napig nem tudnak róla, de az Omega számos slágerének, köztük ennek a dalnak is nem más, mint Bródy János a szövegírója. Ez ám a meglepetés, nem igaz?

Következzen akkor most ez a több szempontból is legendás és emlékezetes dal, meséljen hát Dimitrij Lénáról.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Omega cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Neil Young
Jackyl
Papa Roach
 

VENDÉGÜNK LESZ