Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.08.26

Heart: Alone

A Wilson nővérek, azaz Ann énekes és Nancy gitáros által alapított Seattle-i Heart az amerikai rockzene egyik legsikeresebb formációja, akik a `70-es évek során olyan klasszikus dalokkal írták be magukat a rocktörténelem nagykönyvébe, mint a Magic Man, a Crazy On You vagy a Barracuda.Azonban nem csak a banda folk gyökerekből táplálkozó hard rock zenéje számított egyedinek és különlegesnek, de az a tény is, hogy a Wilson nővérek annak idején az első női rockerek közt voltak, akik valóban nagy sikereket tudtak elérni a férfiak által uralt kemény műfajon belül.

Népszerűségük a `80-as évek elejére aztán megcsappant, lemezeik sorra a feledésbe merültek, mígnem 1985-ben egy kiadóváltást követően megjelentették egyszerűen Heart névre keresztelt korongjukat, amivel a korszak zeneiségéhez és glam metalos fazonjához igazodva képesek voltak teljesen megújulni, aminek köszönhetően egy csapásra az MTV generáció kedvencévé váltak.

Az évtized hátralevő részében egy sor daluk került a toplisták élvonalába, ám legismertebb talán a Billy Steinberg és Tom Kelly szerzőpáros által jegyzett 1987-ben megjelent Alone maradt. A dal eredetileg Steinberg és Kelly saját projektjének, az I-Tennek szerzői lemezén jelent meg 1983-ban, később pedig a Dreams című amerikai zenés TV-sorozatban is elhangzott egy változatban, ám világsikerre a Wilson nővérek vitték, amikor a többszörös platina státuszt elért Bad Animals című albumuk első kislemezeként megjelentették 1987-ben.

A dal három hétig vezette az amerikai toplistát és az év egyik legnagyobb slágere lett. Érdekesség, hogy az év végi összesített listán egyedül egy másik lányokból álló banda, a Bangles Walk Like An Egyptian-ja előzte meg a számot, akik később szintén együtt dolgoztak az Alone szerzőivel az Eternal Flame című dalukon, de Steinberg és Kelly nevéhez köthető egy sor olyan hatalmas sláger, mint Madonna Like a Virginje, a True Colors és az I Drove All Night Cyndi Laupertől, az I`ll Stand by You a The Pretenderstől, az I Touch Myself a Divinylstól, vagy a So Emotional Whitney Houstontól.

Az Alone-t később szintén egy popsztár, Celine Dion dolgozta fel nagy sikerrel, és az American Idol című műsorban is többször elhangzott már számos versenyző előadásában, ám a legjobban sikerült változat nem is kérdés, hogy Ann és Nancy Wilson bandájához köthető. Ők jönnek most, ez a Heart és az Alone.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Heart cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Simple Plan
Green Day
Ács András
 

VENDÉGÜNK LESZ