Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.08.26

Matchbox Twenty: Bent

Az 1995-ben alakult, floridai Orlandoból származó Matchbox Twenty az 1990-es évek második felének kereskedelmileg talán legsikeresebb rockzenekara, akiknek már rögtön a debütáló, Yourself Or Someone Like You című lemezükből - egy egészen elképesztő mennyiség - 12 millió példány talált gazdára, ráadásul csak az Egyesült Államokban.A karizmatikus és egyéni hangszínnel rendelkező frontemberre, Rob Thomasra a lemez kirobbanó sikerének köszönhetően még az éppen visszatérését tervező Carlos Santana is felfigyelt, és arra kérte a fiatal énekest, hogy készítse el vele készülő lemeze, a Supernatural egyik új dalát.

Az eredmény az 1999-ben megjelent Smooth című kislemez lett, ami 12 hétig vezette az amerikai slágerlistát, a Billboard magazin szerint minden idők legsikeresebb rockdala lett és 3 Grammy-díjat is hozott a párosnak. Emellett ráadásul nem csak feltámasztotta Santana évek óta tetszhalott állapotban lévő karrierjét, és minden addiginál szélesebb körben, egy új generáció számára tette népszerűvé a legendás gitárost, de Thomas nevét, arcát és hangját is megismertette az egész világgal.

Az énekes közben nem hanyagolta el saját zenekarával kapcsolatos teendőit sem, és 2000 májusában meg is jelentették Mad Season című második albumukat. Bár a korong nem tudta megismételni elődje sikereit, de a kissé kísérletezőbb és könnyedebb hangvételű anyag így is több mint 4 millió példányban kelt el csak a tengerentúlon, köszönhetően egy sor Top 40-es slágernek, melyek közül az első kislemezes Bent még a Billboard 100-as mezőny élére is feljutott.

A dal Rob Thomas szerint egy igazi reményteljes szerelmes rockdal, ami egy olyan férfiról szól, aki párkapcsolatában egy olyan pontra érkezett, ahol összezavarodottá vált és szüksége van szerelme támogatására, hogy összeszedje magát, hiszen bármilyen tanácstalan is legyen, ezen múlik, hogy együtt maradnak-e.

Ez volt az első alkalom, hogy az énekes szerelmes számot írt, ami a társfüggőség szemszögéből vizsgál egy kapcsolatot, amelyben két elég nehéz eset talál egymásra, azonban ha együtt vannak, akkor ez mit sem számít. Jöjjön most ez a dal, ez a Matcbox Twenty és a Bent.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Matchbox Twenty cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Extreme
Queen
Boros Csaba
 

VENDÉGÜNK LESZ