Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.08.17

Incubus: Drive

Az 1991-ben alakult kaliforniai Incubus a `90-es és a 2000-es évek fordulójának egyik legnépszerűbb rockcsapata volt, akik olyan bandák hatására kezdtek el zenélni még tinédzser éveik alatt, mint a Red Hot Chili Peppers, a Primus vagy a Mr. Bungle.Ezen zenekarok stílusát követve készítették el els? két lemezüket, ám az els? komolyabb sikereket csak a harmadik, a korábbiak funk metalos stílusától eltér?, könnyedebb irányba induló, 1999 végén megjelent Make Yourself című albumukkal érték el, els?sorban a korong utolsó kislemezeként kimásolt Drive című daluknak köszönhet?en, ami a mainstream áttörést is meghozta a fiatal csapatnak.

Az énekes Brandon Boyd szerint a dal szövege a félelemr?l szól és arról, ahogyan egész életünkben irányítva vagyunk az érzése által és annak hatására hozunk meg fontos döntéseket is. A szám éppen ezért azt vázolja fel, hogy vajon milyen lehet egy olyan életet élni, amelyet nem a félelem vezérel.

A 2001 januárjában megjelent dal lágy, megnyugtató, akusztikus hangzása eltávolodást mutatott a banda korábbi alternatív metalos megszólalásától és a stílusváltás sikeresnek bizonyult: a szám az amerikai Modern Rock lista elére ugrott és a banda egyetlen Top 10-es dalaként egészen a 9. helyig jutott a Billboard 100-as listáján is.

A dalt a magazin az ?v modern rock kislemezévé választotta, az MTV pedig a Legjobb zenekari videó kategóriában jelölte az éves díjátadó gáláján. A klip animációit maga Boyd és Jose Pasillas dobos készítették el, amelynek megrajzolása több mint 50 órát vett igénybe. Most azonban nem kell várnod egy percet sem, hiszen már jön is az Incubus és a Drive.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Incubus cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Tér-Id?
Zeffer András
Jane`s Addiction
 

VENDÉGÜNK LESZ