Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.08.15

REO Speedwagon: Can`t Fight This Feeling

Az 1967-ben alakult REO Speedwagon Amerika egyik legnépszerűbb stadionrock zenekara, akik legnagyobb sikereiket a `80-as évek során érték el, 13 daluk jutott a Top 40-be és több mint 40 millió eladott albummal büszkélkedhetnek karrierjük során.A `70-es években egy sor szinte teljesen feltűnés nélkül kiadott hard rock stílusú album után első és mindmáig legnagyobb sikerüket az 1980-as, kissé poposabb, könnyedebb irányba mozduló Hi Infidelity című lemezükkel érték el, ami 15 hétig vezette a Billboard albumlistáját, köszönhetően többek közt a banda első #1 slágerének, a Keep On Lovin` You című balladának.

Ezt a helyezést 1985-ben ismét egy érzelmes dallal sikerült elérniük, amikor a Can`t Fight This Feeling című számuk három egymást követő hétig vezette a Billboard 100-as mezőnyét.

A dal egy férfiről szól, aki beleszeret egy nőbe, akivel már hosszú ideje barátságot ápol, azonban nem tudja tovább magában tartani az átalakuló és egyre megerősődő érzést.

A ballada alapjai már 10 évvel megjelenése előtt megszülettek, ám Kevin Cronin énekes sosem fejezte be a dalt, egészen addig, amíg a Wheels Are Turnin` című albumukhoz szükség nem volt még néhány új szerzeményre. A frontember Hawaiira utazott alkotni, majd a befejezett számmal tért haza kényszerpihenőjéről. A zenekar a dalt a legendás Live Aid segélykoncerten is előadta, ahol Chevy Chase filmsztár konferálta be őket és aki a felvezetésében azt is megjegyezte, hogy azon a héten éppen ez a dal vezette az amerikai slágerlistát. Most pedig nálunk is ez a gyönyörű rockballada szól majd, jön az REO Speedwagon és a Can`t Fight This Feeling.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További REO Speedwagon cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Kukovecz Gábor
RockBogrács
Crazy Town
 

VENDÉGÜNK LESZ