Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.08.08

Night Ranger: Sister Christian

A San Francisco-i Night Rangert a Rubicon nevű egyslágeres funk-rock zenekar egykori tagjai alapították a `80-as évek legelején, és 1982-ben már meg is jelentették első nagylemezüket, ám az igazi áttörést a második, Midnight Madness című albumuk és az azon szereplő ballada, a Sister Christian hozta meg számukra.A dal már az első lemez felvétele idején megszületett, azonban akkor még úgy érezték, korai volna előrukkolni vele, hiszen nem akarták egyből elidegeníteni a keményvonalasabb hard rock közönséget. A számot a dobos/énekes, Kelly Keagy Christy nevű fiatalabb testvére inspirálta, miután a zenész hazalátogatott szülővárosába és megdöbbenve tapasztalta, hogy az akkor 16 éves húga milyen gyorsan felnőtt.

Miután megmutatta a zenekarnak az elkészült dalt, a csapat többi tagja félrehallotta a szöveget és azt hitték, Keagy Christy helyett Christiant énekel, ami annyira megtetszett mindenkinek, hogy végül az utóbbi maradt a végleges verzió.

A dalhoz készített videoklipet egy kaliforniai gimnáziumban forgatták és a kisfilm egy csapásra az akkoriban egyre nagyobb teret hódító MTV elsőszámú kedvencévé vált és 1984 egyik legjátszottabb klipje lett. A dal egészen a Billboard 100-as lista 5. helyére ugrott, és a zenekart az évtized egyik legnépszerűbb rockbandájává tette, akik még évekig termelték ki a slágerlisták előkelő helyein szereplő számaikat.

A `80-as évek végén végül feloszlottak, majd néhány évvel később újjáalakultak és kissé megváltozott felállásban ugyan, de azóta is aktívan alkotnak és turnéznak a mai napig. Ugyan egykori sikereiket nem tudták megismételni, de slágereik, köztük elsősorban a Sister Christian a mai napig a `80-as évek egyik elsőszámú klasszikusa maradt.

Jöjjön most ez a dallamos rock alapmű, ez a Night Ranger és a Sister Christian.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Night Ranger cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Rod Stewart
Kings Of Leon
Sammy Hagar
 

VENDÉGÜNK LESZ