A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.08.01

Lynyrd Skynyrd: Sweet Home Alabama

A pop-és rocktörténelem során több repül?szerencsétlenség is kettétörte már zenekarok és el?adók karrierjét, ám mind közül talán a két leghíresebb eset egyike Ritchie Valens, Buddy Holly és a The Big Bopper gépének lezuhanása volt 1959. február 3-án, aminek következtében mindhárom rock`n` roll sztár a helyszínen elhunyt, és amelyet még ma is a Zene halálának napjaként neveznek.A másik szörnyű baleset pedig a southern rock leghíresebb csapatának, a Lynyrd Skynrdnek tragikus utazása volt 1977. október 20-án, amelynek során a banda énekese, Ronnie Van Zant, a gitáros Steve Gaines, a vokalista Cassie Gaines, valamint Dean Kilpatrick menedzser és a két pilóta életét vesztette.

A sors furcsa és egészen megdöbbent? iróniája, hogy a banda Street Survivors című albuma mindössze három nappal a tragikus eset el?tt jelent meg, a zenekar tagjaikat lángokba borítva ábrázolva a lemez borítóján.

Az elhunyt tagok emlékét figyelembe véve kegyeleti okokból az MCA kiadó a hátteret egyszerű fekete színre cserélte, ám talán ez is közrejátszott abban, hogy sokan a mai napig azt hiszik, hogy az egész csapat odaveszett a szörnyű tragédiában.

Az igazság szerencsére nem ez: a többiek súlyos sérülésekkel ugyan, de szerencsésen túlélték a balesetet. Ennek ellenére a banda feloszlott és egészen tíz éven keresztül nem is hallatott magáról. 1987-ben azonban a megmaradt tagok úgy döntötték, folytatják a közös zenélést és kissé megváltozott felállásban, de továbbviszik a legendás banda örökségét.

Bár azóta már csak Gary Rossington gitáros él az alapító tagok közül, a vezetésével felálló banda ma is koncertezik Lynyrd Skynrd néven. Vagyis az a közhiedelem, miszerint a Lynyrd Skynyrd zenekar teljes tagsága odaveszett abban a tragikus repül?szerencsétlenségben 1977-ben, a mai napig a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedése.

Jöjjön most a banda talán legnagyobb klasszikusa, a Sweet Home Alabama.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Lynyrd Skynyrd cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Bruce Dickinson
Parkway Drive
 

VENDÉGÜNK LESZ