Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.07.27

Muse: Uprising

Az 1994-ben alakult angol Muse az utóbbi 15 év egyik legsikeresebb rockzenekara, ezer közül is felismerhet? egyéni stílusukkal nagy népszerűségnek örvendenek az óceán mindkét oldalán és a kritikusok is elismer?en nyilatkoznak munkásságukról.Karakteres zenéjükben teljesen egyedien keverednek az olyan műfajok, mint a progresszív vagy a korai glam rock, az elektronikus, az alternatív és a klasszikus zene. Bár dalaik a 2000-es évek eleje óta sorra kerülnek fel a slágerlistákra, a legnagyobb sikert mégis a 19 országban listavezet? The Resistance című ötödik albumuk el?futáraként megjelent Uprising című dalukkal érték el 2009-ben.

A Blondie Call Me-jéhez, a Black Sabbath Children Of The Grave-jéhez és a Doctor Who f?címdalához is hasonlított szám hét országban került be a legjobb 10-be, 17 hétig vezette az alternatív dalok listáját és a zenekar történetében el?ször még az amerikai Billboard 100-ra is feljutott, ahol egészen a 37. helyig verekedte magát.


A kislemez több mint 2 millió példányban kelt el csak a tengerentúlon, a dalhoz készült látványos videoklip pedig még a Legjobb speciális effektusokért járó díjat is bezsebelte az MTV Video Music Awards gálán. Így aztán nem kérdés, hogy a banda a Szigetes koncertjén is biztosan eljátssza majd a dalt augusztus 13-án szombat este. Mi viszont már most ezt pörgetjük neked. Ez a Muse és az Uprising.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Muse cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.11.04 Dalok története szóban és zenébenHozzászólásokEzt láttad már?

Misfits
The Black Crowes
Evanescence
 

VENDÉGÜNK LESZ