Dalok története szóban és zenében


Aktuális - 2016.07.26

Bring Me The Horizon: Drown

A 2004-ben indult sheffield-i Bring Me The Horizon tagjai nevüket a Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című film utolsó sorából kölcsönözték és a zenekar megalakulásakor átlagéletkoruk mindössze 16 év volt.A csapat karrierje kissé döcögősen indult, a csupa tinédzserből álló banda ugyanis hamar hírhedtté vált alkoholfogyasztási szokásairól, botrányos koncertjeikről és első lépéseiket a kritikusok sem igazán méltatták. Ennek ellenére a Kerrang! magazin éves gáláján a Legjobb új brit felfedezett kategóriában díjjal térhettek haza 2006-ban.

Több megosztó EP és egy nagylemez után először második, Suicide Season című albumukkal keltettek komolyabb feltűnést, amit rövidesen a harmadik stúdiólemezük követett, ami a világ számos fontos listáján az élmezőnyben, illetve egyenesen a csúcson végzett. Ezzel felhívták magukra az RCA nagykiadó figyelmét és már az ő égiszük alatt jöhetett ki a következő, majd legutóbbi, ötödik albumuk is, melyek megjelenése között egy különálló kislemezzel is jelentkezett a brit zenekar.

A Drown című szerzemény végül az eddigi legnagyobb sikerdaluk lett, azonban néhány keményvonalas rajongó kifejtette nemtetszését a számmal kapcsolatban, hiszen a dal markáns eltávolodást mutatott a banda korábbi metalcore hangzásától és már nyomokban sem utalt a kezdeti idők deathcore-os gyökereire. A dallamos irányba történő váltás ennek ellenére meghozta a várva várt sikert: a szám az angol rocklista első helyére ugrott, de a tengerentúlon is több ízben bekerült a legnépszerűbb rockdalok közé. És abban is biztosak lehetünk, hogy a banda a Szigeten is eljátssza majd nekünk, hiszen augusztus 13-án, szombaton ők is ellátogatnak hozzánk. Előtte viszont nálunk már most meghallgathatod őket. Ez a Bring Me The Horizon és a Drown.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Bring Me The Horizon cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Green Day
Metallica
Szitás Zoltán
 

VENDÉGÜNK LESZ