A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.06.09

Scorpions: To Be No1

Németország leghíresebb rockzenekara kétségtelenül a Scorpions, akik - bármilyen hihetetlen is, de - tavaly ünnepelték fennállásuk 50. évfordulóját.Egy ilyen hatalmas életműbe természetesen bele kell férjenek kisebb-nagyobb hibák és kevésbé jó vagy gyengébb anyagok is, azonban ezek könnyedén megbocsáthatóak olyan rockklasszikusok mellett, mint a Rock You Like a Hurricane, a Big City Nights, a Still Loving You, a Wind Of Change vagy a Send Me An Angel.

A Scorpions esetében ez a hiba az 1999-ben megjelent Eye II Eye lemez megjelentetése volt. A tradicionális dallamos hard rock német királyai az évtized végéhez közeledve 180 fokos fordulatot vettek, és egy olyan albummal rukkoltak el?, amely teljesen megdöbbentette a rockvilágot.

A zenekar addigi stílusától teljesen eltér?, kísérletez? kedvű, elektronikával telepakolt, kissé alternatív hangzású anyag általános vissztetszést keltett mind a rajongók, mind a kritikusok körében. Az album dalai és azok hangzása sokkal inkább juttatja eszünkbe az Achtung Baby korszakos U2-t, vagy az akkoriban népszerű Chumbawambát, mint Klaus Meine-éket, akiknek azon törekvését, hogy kétségbeesetten megpróbáljanak lépést tartani a rohamosan megújuló zenei trendekkel, bátran nevezhetjük a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedésének. A lemezhez készült els?, viccesnek szánt videoklip sem humorosra, sokkal inkább nevetségesre sikerült.

A Scorpions szerencsére hamarosan visszatért gyökereihez és ismét a hard rock stílus mellett tette le a voksát és err?l az útról azóta sem tértek le, a mi legnagyobb örömünkre. Most azonban hallgassuk meg err?l a félresikerült lemezr?l az els? kimásolt kislemezt, ez a To Be No1 a Scorpionstól, csak nálunk a Rádió Rock 95.8-on.
További Scorpions cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Sex Action
Helloween
Stiltskin
 

VENDÉGÜNK LESZ