A rocktörténelem legnagyobb tévedései


RockDélelőtt - 2016.06.07

Judas Priest Turbo Lover

Ha a Judas Priestre gondolunk, egyből a kemény gitárriffek, Rob Halford hatalmas sikolyai, a bőrcuccok, a motorok és minden olyan fontos stílusjegy jut eszünkbe, amit az igazi heavy metallal azonosítani tudunk.De mi történik akkor, ha ezen a keménykötésű műfajon pont az próbál meg egy kicsit lazítani, akitől ezt sosem várnánk? A nyolcvanas évek közepén járunk és a technika fejlődésének - na meg a glam metal poposabb, rádióbarátabb megközelítésének - köszönhetően a billentyűk, az elektromos dobok és gitárszintetizátorok egyre inkább előtérbe kerülnek a metal és hard rock zenében, a 70-es évek nagy bandái pedig sorra próbálnak lépést tartani a trendekkel és aktuálissá varázsolni idejétmúlttá vált hangzásukat.

A kísérletezgetés alól azonban még minden idők egyik legnagyobb metal bandája sem volt kivétel. Ennek eredményeképpen született meg az 1986-os Turbo című lemez, amely minden addiginál sterilebb, polírozottabb megszólalásával és a kor szellemének megfelelően könnyed szövegeivel kiváltotta a régi vonalas rajongók ellenszenvét.

Ettől függetlenül a lemez mégis sikeres lett, hiszen egy új generáció ismerhette és szerette meg általa a Judas Priestet. Ám az utókor már nem ennyire megengedő a zenekar sokszor csak diszkólemezének nevezett alkotással. Hiszen még ha nem is volt totális kereskedelmi bukás, a Turbo mind a mai napig a banda egyik legvitatottabb, legnagyobb visszatetszést keltő albuma maradt. Ezért aztán a Judas Priest elpopposodását bátran nevezhetjük a rocktörténelem egyik legnagyobb tévedésének.

És hogy milyen is volt ez valójában? Hallgassuk meg együtt, jöjjön a Turbo Lover a Judas Priesttől, csak nálunk a Rádió Rock 95.8-on.

További Judas Priest Turbo Lover cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Shotgun Messiah
Eagle-Eye Cherry
Púza András
 

VENDÉGÜNK LESZ